Bland färskpotatis och dans

Helgen har spenderats på svärmors lantställe på Väddö. Dit tog vi nya sängar som vi och bebisen kan sova skönt i under sommarnätter.

Färskpotatis och nyklippt gräslök till grillat. Härligt härligt.

Igår var vi på Göta Lejon och tittade på svägerskans dansuppvisning. Hon och hennes grupp var riktigt duktig.
Supersöta små ballerinor äntrade även scenen. 5-åringar i tyll och en lärarinna som viftar i kuliserna, sötare än så blir det knappt.

Hoppas ni haft en bra helg!
Imorgon börjar sommaren, så det så!


Rensar

Mitt skrivbord börjar bli tomt, hyllorna är tömda på pärmar som lämnats till kollegor som tar över uppgifter och rummet börjar se kalt ut.

Jag har även tömt två av tre mobiler på bilder, under mammaledigheten håller jag mig till en mobil som inte ens kommer vara kopplad till mailen (känns superskumt!).

De flesta bilder är från möten, whiteboardtavlor, dokument och annat som behövs komma ihåg.
Men hittar även en hel del roligt. Titta här vad som gömde sig i mobilen.

        
Personalfest, hemligt gravid...              Ultraljudsbilder, kärlek!

      
Första besöket på landet i år (april!)     Hotell Bomans i Trosa (Mys!)

      
Vår klubbholme från förra sommaren    Första bilden på systersonen


Mobilkameran måste vara en av de bästa uppfinningarna!Drömmer mig bort

Det är kallt, regnigt och jag börjar känna en förkylning smyga sig på. Toppa det med lite allergibesvär som inte kan lugnas med allergitabeltter då de inte ska tas när man är gravid. Inte världens bästa dag med andra ord.

Drömmer mig bort till ett soligt Rom.Där står Jesus med sina polare på St: Peterskyrkans tak och hälsar glatt under en blå himmel.15 arbetsdagar kvar

Härligt härligt, räknar ner och hoppas på soligt väder. Tre veckor till på jobbet, konstig men ack så härlig känsla.
LyxmiddagKanske inte det mest näringsrika men oj oj så gott det är.
Halloumi, sparris och skirat smör med citron. Mmmm!
Äntligen sommarvärme

Igår tog jag ledigt. Helt ledigt, var tom duktig nog att inte kolla mailen en enda gång.

Sovmorgon och sen ett långt bad.

Förmiddagen spenderades på Fotografiska, det nya museet i det gamla tullhuset på Stadsgårdskajen i Stockholm, för introduktion och guidning då jag kommer jobba där som volontär emellanåt.
Invigningen av Fotografiska är ikväll, men jag tror jag hoppar över den då det börjar kl. 21 och höggravida kvinnor är trötta så "sent" på kvällen... champagnen lockar inte heller.

Hoppas ni kommer besöka musset, de utställningar som pågår nu fram till september är mycket sevärda (Annie Leibovitz, Vee Speers, Joel-Peter Witkin och Lennart Nilsson). Bokshoppen i sig är värt mödan att ta sig dit.

Efter Fotografiska så promenerade jag hem längs vattnet, det slår mig gång på gång hur vackert Stockholm är.
Vattnet glänser, turisterna sitter på bänkar och tittar på kartor och jag går i sommarkläder och känner solen smeka mina kinder. Det är balsam för själen mina vänner!


Profylaxandning med många användningsområden

Mannen och jag lär oss profylaxandningens smärtlindrande konst. Det är något magiskt och mysigt med att vara nära, smekas och samtidigt bli nypt det hårdaste mannen kan. Att lära sig andas bort smärta är sensuellt och härligt konstigt nog.

Jag var precis hos naprapaten med de hårda nyporna, passade på att träna på andningen, inget sensuellt med den smärtan kan jag tala om. Den kvinnan har nypor av stål! Förberedde henne på att jag kommer andas a´la profylax, då passade hon på att ta i hårdare än vanligt så jag kunde öva riktigt ordentligt. Tack...

Imorgon är nästa kurstillfälle. Håller tummarna att vi slipper se förlossningsfilm. Känner mig helt bekväm med att den enda förlossningen jag behöver vara med om är den där jag har en av huvudrollerna.

Nyfiken på profylax? Kika in här.

I blom

Utanför kontoret står körsbärsträden i blom, det doftar sommar.www.jag.vill.vara.ledig@ge.mig.semester.nu!


Fräknar

Efter helgens soltimmar pryder nu fräknar min näsa och kinder. Nu känns det att sommaren är nära.

I helgen har vi åkt båt, varit på landet och kännt gräset under barfotafötter och gosat med systersonen. Underbart! Vi har även skruvat ihop spjälsängen. ♥

Hur har din helg varit?
Snart är 1+1=3

Hjärnan är en konstig grej, den stänger liksom av verkligheten här. Vi är väl medvetna om att vi kommer bli föräldrar inom kort men ju närmre vi kommer desto mer overkligt blir det. Som att det är för stort att ta in helt och hållet. Vi kommer ha en bebis hemma - hela tiden -våran bebis - som ser ut som oss... Ni fårstår ju själva att här blir det test-ton i huvudet. Så härligt underbart och galet på samma gång! Tror mannens test-ton är ännu högre, jag har ju ständigt en liten vilt sparkande krabat i magen som påminner om vad som snart kommer hända.


Detta kräver lite inköp av saker som aldrig förut skrivits ner på våran inköpslista.

I helgen shoppar vi loss på:
Apoteket
IKEA
Babyland
MamaMias shop
Bonti

Vi har än så länge beställt en vagn och en bilbarnstol samt köpt en spjälsäng. Men inget mer.
Nu är v.33 fullgången och vi går in i v.34, det är då ca 6 veckor till datumet vi ska få bebis, men det kan likaväl hända om 3 veckor. Förstår ni hur mycket saker som behövs, listan är überlång!


Nu passar vi på att äta ute ännu mer än vanligt för att suga åt oss sista tiden som det bara är vi. Igår åt vi gott på Kungsholmen, Melker Anderssons fina lilla pärla vid vattet.

Vilka är dina favoritrestauranger i stan?


Goda musslor serverades igår.
7 saker

Alexandra vill veta 7 saker om mig, så här kommer 7 ännu inte luftade attribut:

1. Jag har en hat-kärlek till berg-och-dal-banor. Kan stå i en timme på marken och vägra åka, vågar knappt titta på dem, men när jag äntligen blivit meddragen och åkt första åket så vill jag åka igen och igen och igen, åker tills parken stänger.

2. Jag fullkomligt älskar att renovera, ser det som avkoppling att klä om soffor, måla om möbler och slita ner väggar. (Min man ser det INTE som något avkopplande.)

3. 4 katter har huserat hos mig genom åren trots att jag är allergisk, har skyllt på pollenallergi (även mitt under vintern) för att inte behöva lämna bort katterna.

4. Min rygg är superstark efter många år som bartender (mycket lyftande av ölbackar) och även vaderna är superstarka från samma jobb + dansande. Tar ofta lika myket vikter som stora killarna på gymet på dessa muskler. Men är pinsamt svag i andra muskler...

5. Jag är enivs, riktigt enivs, på gott och ont. "Kan själv" har varit ledord genom hela mitt liv. Oftast leder det till många bra saker, men ibland leder det till doktorn som undrar varför jag nästan krossat foten...

6. Jag äter inte kött, det som kommer från 4-benta djur. Pappa är jägare och efter 18 år av köttmiddagar så tröttnade jag på smaken. Fisk, skaldjur och fågel äter jag gärna.

7. Jag samlar på saker, bra att ha saker som är svåra att slänga. Sen får jag ett ryck och vill städa bort allt, då gäller det för mannen att hålla hårt i det som inte ska slängas.

Bonus, slänger in en åttonde sak: Jag fullkomligt älskar affärer som K-rauta, Bauhause m.fl. kan vara där i timmar bland verktyg, trä och favoriten spikhyllan med lösviktsspikar och skruvar. Har svårt att motivera varför jag inte behöver en bordssåg/slipmaksin/urfasare eller annan valfri stor übernice maskin. Flyttar vi någongång till hus så kommer vi bli ruinerade...

Nu vet ni lite mer om mig :)Äntligen mormorMin mamma har länge önskat sig barnbarn. I år så fick hon äntligen bli mormor åt den här lilla krabaten och om mindre än två månader så kommer vår bebis.
2 barnbarn samma år.
Pappa funderar på att spärra kreditkortet. :)
Vinst eller förlustKvällen på Solvalla belv riktigt bra!
Roligt folk som var inbjudna, god mat och bästa utsikten alldeles vid målgång.

Vann jag något då?
Nja, 13 kr tillbaka på 380 kr satsade. Jag kan inget om vilka hästar som är bra, så jag gick på tuffa namn.
Vi spelade även en v64 tillsammans och vann pengarna tillbaka på 6 rätt eftersom det nästan bara var favoriter som vann och då var det dåliga odds = dålig utbetalning. Vi bestämde att vi satsar pengarna på v75 i helgen, det är tydligen där de stora pengarna vinns. 50 miljoner ligger i potten. Vinner vi dem så blir det strax över en miljon var! Håll tummarna! Då Sandra, då bjuder jag på bloggmiddag! :)

Men trots min ynka "vinst" på 13 kr så var det rikigt roligt, man rycks med och efter bara något lopp så stod vi alla och hejjade vilt och högljutt på "våra" hästar och med glimten i ögat häcklandes de andras hästar.

Jag åker gärna tillbaka till Solvalla. Gärna när Elitloppet går, då är det runt 50 000 personer där och de bästa hästarna och kuskarna.Solvalla

Ikväll bär det iväg till Solvalla med en leverantör.
Middag, spel och trevligheter.

Har aldrig varit där förut. Lovat mannen att inte spela bort alla pengar :)

Har du varit där?

Äntligen

Idag är det äntligen dags att lägga i båten.
Är ni ute och springer runt Karlbergskanalen idag så kommer ni stöta oss som startar sommarsäsongen. Nu väntar många middagar på klipporna i skärgården.
RSS 2.0