Nu är sommaren förbi

Igår tog sommaren slut på riktigt.
07.30 stod vi där på båtklubben, med mössor och tjocka tröjor. Västar i orange och gult delades ut tillsammans med arbetsuppgifter.

Ärtsoppa till lunch och kaffe ur termos.

Intressanta samtal med Nils, 85 år som berättar om sitt förhållande till båtklubben. Han har varit medlem i 59 år, hans pappa var medlem innan dess. Han växte upp i brostugan och gick med mor sin och handlade mjölk från bonden som höll till brevid Karlbergsslott. Han målar upp ett Stockholm som bara finns i historieböckerna. Jag njuter av hans sällskap i den kalla morgonen där båtar tas upp ur vattnet och människor joggar förbi.

Jag har sagt det förr och kommer säkerligen säga det många gånger till, Stockholm är kärlek!

Nu återstår många timmar efter jobbet med båtfix inför vintern. Jag längtar redan till i vår när vaxet ska på och båten ska i vattnet. Jag hoppas att Nils finns där då, så jag får se mer av Stockholm med hans ögon.
Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Guldstjärna

Hysterin på jobbet fortsätter.

I morse pratade jag med en mycket upprörd kund över telefon, just nu är jag den de skickas när de vill prata med någon högre upp.
Efter en stund så hade hon lugnat ner sig och kommenterade att jag var bra på sådant här. Nästa gång jag pratade med henne så ville hon ge mig en guldstjärna! Efter några dagars hysteri så kan jag säga att det värmde riktigt ordentligt.

Kliver ur min bekvämhetszon och inser att även om de är jobbigt emellanåt så är det där utanför som jag lär mig mest. Kom kanske inte som en överraskning, men det känndes otroligt bra. För varje steg är jag beredd att ta ett till. Det här kan bli beroendeframkallande.


Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Nöt-crème

Smaskar förnöjt på en Nöt-Crème.
Är nog minst 15 år sedan sist.Minnet är godare än den egentliga smaken.
Så det här är förmodligen den sista. Njuter av en lite bit av barndomen.


Läs även andra bloggares tankar om , ,

9 - 5, vem har så lyxiga tider?

Tröttheten är total. Hysteri på jobbet.
Gårdagen bjöd på 11 timmars arbete inklusive 5 minuters lunch framför datorn.

Turligt nog så är jag duktig på att boka in roligheter på kvällstid. Vänner och mannen som väntar på mitt sällskap. Goda middagar lagas och nyheter som måste dryftas. Dock så gäspas det en hel del.

Idag siktar jag på 8 timmars arbete. Utöver det pilates på lunchen och kettelbellspass sista timmen på kontoret.

Snart helg igen och möjligen en sista tur med båten.
Håll tummarna för bra väder!


Sista sommarglimten

Det är höst i luften här i Stockholm. De stickade tröjorna ropar på uppmärksamhet och duntäcket flörtar inbjudande.

Men i helgen var det sommar igen. Båten fick stäcka på sig både lördag och söndag. Tröjor som kastades av, byxor som rullades upp till knäna.

Söndagen bjöd även till bad, inte för mig och mannen vi är inte så modiga, men för svägerskan som inte kunde motstå den lilla sandstranden i lä och det lockande vattnet. Det känndes mer som en varm dag i augusti snarare än slutet på september.

Stockholm i mitt hjärta, staden som aldrig slutar ge upplevelser. Kärlek!Läs även andra bloggares tankar om , , , , ,

Träningsmat?

Mycket träning den här veckan.
Pilates på lunchen idag och kettelbells på eftermiddagen.

Kvällens mat?
Veggoburgare med mycket guccamole!

Inget mer dirty dancing

Hör morgonnyheterna på gymet i morse.
Patrick Swayze har somnat in, 57 år gammal.

Dirty dancing är en av mina all time favorit. Det var den som fick mig att vilja dansa när jag var liten.
Patick var så snygg så snygg där han surmulet dansade omkring med baby.Ghost som kom ett par år senare blev även den en favorit, forfarande sexig som få.

Han är mannen som aldrig åldrades, när någon säger hans namn så tänker jag på honom i de här två filmerna.
Patrick Swayze R.I.P.
Läs även andra bloggares tankar om , ,

Vila

Vissa helger swoochar förbi snabbt och lämnar knappt något utrymme för vila.
Andra helger är som balsam för själen. Den här helgen var balsam.

Fredag - mys med Mia och hennes son. Smälter när han sitter brevid mig vid middagsbordet och säger till mig "Jag tycker du är bäst, jag ÄÄÄlskar dig!" och ger mig en kram och en blöt puss på armen. Snart 4 år och smälter redan hjärtan :)

Lördag - Båttur med Mia & familjen. Vi äter korv med bröd på klipphällen och får instruktioner av Mias son hur man fiskar med vass. Han tar mannen i handen och går på upptäktsfärd bland tomtar och troll i den lilla skogen på ön som för dagen är vår. På kvällen träffar mannen för första gången mina förra grannar. Det klickar direkt och vi pratar och skrattar oss in på småtimmarna.

Söndag - Bakisbrunch hemma med ägg, bacon och pannkakor. Besöker Herr & Fru Lohse på Södermalm, där har de vackra vackra ringar! Mannen ser en vigselring till mig som vi båda faller för (bling-bling!!!), förlovningsringarna är från deras egna kollektion. Nu ska vi bara fundera ett par dagar, men det känns som helt rätt ringar till oss!
   Sedan åker vi iväg och köper en stor skön säng till gästrummet som nu börjar bli riktigt snyggt.

Fler sådana här helger tack!

Läs även andra bloggares tankar om , ,

Vill du ...

Igår åt vi middag i båten framför Drottningsholm slott.
Solnedgången färgade himlens moln rosa.

Jag fick en fråga...Det finns bara ett svar. Ja!

Kärlek!  Spriten flödar på kontoret

Nu har även vårat kontor dekorerats med spritflaskor, på toaletten, vid postfacken, i korridorerna...
Det börjar lukta alcosprit lite överallt.

I konferensrummen står även flaskorna, bra tanke men skulle kännas lite konstigt att ta lite alcogel efter att ha hälsat på kunder.

      

Skyltar från socialstyrelsen pryder våra väggar, pedagogiska bilder om hur du ska nysa och hosta i armvecket (inte axeln som jag råkade felsäga i helgen efter något glas vin). Borde inte folk veta hur man gör? Nä, inte på t-banan märkte jag.  


Läs även andra bloggares tankar om , ,

Kantarellfrossa

I helgen var mannen och jag hem till mitt barndomshem, det röda huset med vita knutar där det alltid doftar nybakade bullar.

Pappa tog med oss, min syster och hennes man ut i skogen för att leta svamp. Det brukar sluta med att jag har ett par svampar i min hink, ger upp efter någon timme och börjar fota istället. Just den här dagen så struntade jag i att ta med kameran och tur var det. Kantarellerna sträckte på sig och fyllde den gröna mattan.

Efter 2,5 timmar var vi genomsvettiga, hade trötta fötter och 4 hinkar med ca 40 liter kantareller!Vi hann inte rensa våran del, vi skulle iväg på middag hos vänner.
Inte hann vi äta mammas nybakade bullar heller, men fick med oss ett par påsar hem.

Väl hemma så stod vi och rensade svamp i en och en halv timme till kl 23 på natten. Trötta förvällde vi kantarellerna innan vi stupade i säng.Här är halva rensade skörden.
Det blev 5 välfyllda påsar i frysen. I veckan kommer det bli kantarellrisotto!


Läs även andra bloggares tankar om , ,

Utstansad

Farbror doktor har stuckit mig med svidande sprutor, stansat ut födelsemärken och sytt små stygn.
Sprutorna gjorde ont, resten var facinerande att titta på. Hur små hål uppstår och hur han kan sy små små stygn i huden.

Hade jag inte tyckt det var så läskigt med andra människors blod och framförallt variga sår (bläääh) så hade jag gärna läst till doktor. Människokroppen är facinerande. Den lilla medicin vi läste när jag pluggade till massagetepapeut gav mersmak. Hur allt hänger ihop och hur vi har lärt oss att laga kroppen. Häftigt!

Slutpratat om läkekonsten nu.

Klädbyte och piff, sen far vi till bästa vännen som har dukat upp med skaldjursfrossa med skumpa.

Hoppas ni få en fin och rolig helg!Läs även andra bloggares tankar om , ,

Höstplaner

Idag är den här, hösten.
Nu går det inte att blunda längre och tänka att det är sensommar. Regnet öser ner här i Stockholm, himlen har antagit höstfärger och träden ser ut att förbereda sig för färgbyte.

Jag, till skillnad från min man, är höstromantisk. Fram från gömmarna kommer stickade tröjor och skinnjackor, mysiga halsdukar och varma vantar. I helgen köpte jag säsongens första mössa, det brukar bli en del nya varje år. En stor stickad turkos mössa, snowboardmössa tyckte mannen, mysmössa till bruna skinnjackan tyckte jag.

Det är nu det är mysigt att ta tåget till vänner norrut, ta promenader i skogen, plocka svamp och fota härligt färgade vyer.

Planer inför hösten och vintern börjar formas.
Det blir resa till vänner i Dubai i november, tågresa till mannens gudmor i Dalarna, hotellweekend i Norrköping, stuga i fjällen, glöggfester, långfärdsskridskor och kanske en tur till Rom igen ...

En kväll i veckan är det Gospelkörsträning som, om det fortsätter vara lika kul som första tillfället i måndags, kommer sätta en liten guldkant på varje vecka. Som ni kanske märkt så gillar jag guldkanter, många! Mästare i vardagslyx.

Ja, nu är det höst.

Läs även andra bloggares tankar om , ,

RSS 2.0