Eftermiddagsmys

Dagens mellanmål blev höstens första julmust och lussebulle. Är det inte för tidigt kanske ni tänker, nej det är det inte säger jag. Det är som godast nu innan julhetsen visar sitt ansikte. Glöggen är öppnad sedan några veckor och jag har redan börjat tänka på hur julkorten ska se ut i år.



Min lilla receptbank som förhoppningsvis ska växa sig stor fick ett till recept nyss, mannens favoritsoppa. Nu när jag lagt ut sidan så ska den uppdateras mycket flitigare, ännu bildlös, men även där ska jag bättra mig.
Kika gärna in på Middag hos oss, hoppas ni hittar något gott!



Bloggträff i Röhnisch fina lokaler!

Igår kväll var jag på något så trevlig som en bloggträff på Röhnisch frächa butik på Norrlandsgatan 21.
Miss Agda som bjöd in hade varit med och planerat denna kväll, bra gjort säger jag.

Efter mingel med bubbel och kanapéer från Svarta Lådan bjöds det på presentation av företaget och sedan en föreläsning av Mårten Fredriksson som pratade engagerat om kost/träning/återhämting. Det är alltid kul att få lära sig lite mer om de här ämnena och jag skulle gärna lyssna lite längre på Mårten.

Sen var det dags för lite shopping! Jag hade i förväg spanat in ett par snygga byxor på Röhnisch hemsida, men jag kom hem med ett annat par som passade mycket bättre. Alltid kul att gå till gymet i snygg outfit!

Imorgon är jag ledig och tänker ta mig en lunch på Svart Lådan och möjligen gå förbi Röhnisch igen.

Bjuder på lite bilder (från mobilkameran så upplösningen är inte den bästa).

Shopping i full gång.



Röhnisch fina frächa affär med extra stora omklädningsrum.



Gött från Svarta Lådan.



Mina nya sköna byxor! Visst är det trevligt när man får med en rosa fin påse att lägga köpet i!



Läs även andra bloggares tankar om , ,




Hemifrån

Det bästa med att jobba hemifrån ibland är att kunna lyssna på hög musik.

Just idag snurrar Pearl Jams senaste platta Backspacer på Spotify.
Bra, mycket bra!





Jag träffade sångaren, Eddie Vedder, vid en surftävling på Hawaii för en massa år sedan. Supertrevlig kille, men just då visste jag inte vem det var jag stod och pratade med, det var först när vi gått därifrån som min vän förklarade vem han var.

Känna igen kändisar är inte min starka sida. Har gjort bort mig många gånger när jag stått i baren och bett om leg för kortköp. Ofta börjar de runt omkring fnissa och berättar att den och den kändisen har konsert nästa dag...

Nåja, kan ju inte vara bra på allt ;)



Läs även andra bloggares tankar om , ,


Vaför vila när man kan roa sig?

Den här veckan är fullproppad med en hel del roliga saker händer.

Idag ska jag till bästa Ida som jobbar som frisör hos Michael & Frisörerna på Söder i Stockholm. Hon är den bästa frisören jag har haft att göra med. Jag kommer med en idé och när jag går därifrån så är håret snyggare än jag hade tänkt mig. Idag så ska jag spendera 3 timmar där med hårmassage, härliga produkter, prat, kaffe och skvallertidningar (enda gången jag känner mig minsta sugan att bläddra i dem).

Imorgon är det bloggevent på Röhnisch. Roligt roligt, tack Miss Agda!
Torsdag blir det stand-up på Golden Circle Comedy Club.

Fredag ledig från jobbet, till Ida igen och på kvällen middag med mina fd grannar. 
Lördag födelsedagslunch hos mannens syster, senare på kvällen så ska tillbaka dit igen på fest.

Söndag blir ingen vilodag, fika med mina föräldrar som är i Stockholm för dagen, 4-års kalas för bästa vännens son och på kvällen bio - This is it! Michael Jackson.

Vila får vi göra nästa vecka!



Har du bestämt dig?

Jagar just nu vaccin till företaget, vi har redan vaccinerat oss mot den vanliga influensan och vill nu erbjuda våra medarbetare att vaccinera sig på jobbet.

Jag har pendlat mellan att vara helt säker på att ta vaccinet för att sedan svänga runt till att inte vilja vaccinera mig. Att det är svårt det här, det verkar många hålla med om.



Varför vill jag ta vaccin?
  • Människor i min närhet tex älskade mormor som ligger i riskgruppen - hon skulle inte klara en sådan infektion, och om jag vaccinerar mig så minskar det spridningen av influensan.
  • Jag vill inte bli sjuk - vaccinerar jag mig så finns det en 90% chans att jag inte blir sjuk.
  • Min dagliga arbetsmijö göra att jag träffar mycket människor och sitter i torr, ac-kontrollerad kontorsluft = större spridningsrisk.
  • De gånger jag tagit vaccin mot den vanliga influensan så har jag inte kännt av några biverkningar.

 

Varför vill jag inte ta vaccin?

  • Vaccinet har inte genomgått lika omfattande tester då det baseras på vaccinet som brukar ges.
  • Jag brukar inte bli sjuk (men är medveten om att det inte spelar någon roll här).
  • Om jag blir sjuk så är chansen stor att jag inte blir svårt sjuk. Har du haft "svininfluensan" så får du ett 100% skydd och kan inte bli smittad igen. Dock gäller det bara exakt samma virus. Kan vara värt att chansa.
  • Även om biverkningarna hittills har varit små och lätthanterliga så finns det läskiga biverkningar så som att vaccinet angriper dina nerver. Den risken beräknas vara en på miljonen och därmed nästintill riskfritt, men tänk om jag är den som är den där en på miljonen.
  • Tänk om jag skulle bli gravid och vaccinet sätter sig på den lilla cellen som är början till vårat barn och ställer till det genetiskt. Visserligen vaccineras gravida, men läskigt ändå.


Som ni ser så får jag ingen rätsida på det här. För dagen känner jag Nej tack, men igår var det Ja tack.

Hur tänker du göra?

Vill du läsa mer om influensan och vaccinet och få riktig information så klicka in här på Vårdguiden.


Läs även andra bloggares tankar om , ,


Omställning

Vintertid är normaltid.
Sommartid infördes i Sverige 1980. Vintertiden är normaltid sedan 1870. 
Vintertid infaller i år på söndagen den 25 oktober. Klockan 03.00 vrids klockan tillbaka till 02.00. 

Sommartiden är sedan 1996 sju månader lång. I hela EU gäller att den börjar sista söndagen i mars och slutar sista söndagen i oktober. (TT)




Det är först på kvällen som vi inser vi missat detta.
Var det någon mer än vi som missade att ställa tillbaka klockan igår?


Läs även andra bloggares tankar om ,

Att göra en söndag

Igår kväll var vi på Hootch Kootchy Club på Södra teatern. Vi förväntade oss burlesk, vi fick dekadens. Många med mig var uppklädda med korsett, tyllkjolar och hatt, andra i mexikanska wrestlingmasker då temat var Dia de las muertas. Så långt allt bra, men sen dyker det upp folk som ser chansen att få visa upp sin kropp och få bekräftelse på ett mycket konstigt vis - vad sägs som endast stringtrosor och bh? Vi fick nog runt midnatt och lämnade med en känsla av besvikelse, inte var det burlesk vi fick.

Trötta sov vi många timmar, vaknade och låg kvar i sängen ett par timmar. När monstret i magen kurrat en gång för mycket lagade vi brunch. Vad vi älskar våra söndagsbruncher med bacon, äggröra, pannkakor med hemmagjord jordgubbssylt, rostat bröd, te, juicer, ostar ... Ni förstår ju själva att resultatet av den brunchen är trötthet, så stegen gick mot soffan innan vi tappade upp ett bad med skumbubblor från Lush. Sedan blev det eftermiddagsfika hos nyflyttade vänner medan regnet strilade ner utanför fönstret.

Träningen har lyst med sin frånvaro i helgen, men återhämtning behövdes. Söndagar som den här gör det lättare att kliva upp måndag morgon då larmet piper okristligt tidigt.

Imorgon blir det core till lunchträning, möjligen hinner jag även med ett spinningpass och den nya instruktören kanske har det som får mig att gilla spinning, ingen har dock hittills lyckats. På kvällen blir det övning med gospelkören och garanterat feel-good i några timmar.


Läs även andra bloggares tankar om , , ,



Avkoppling

Igår gick jag på ett seminarium om kvinnors stress i arbetslivet. Föreläsaren var inte så inspirerande tyvärr, men materialet hon presenterade var desto intressantare. Mycket som vi redan visste men som tål att upprepas. Hur viktigt det är att lyssna på sin kropp, vilka symptomen på ett allt för stressigt liv är.

En av de viktigaste sakerna är att fylla på med positiv energi, så du har en energidepå att ta av när det är stressigt. Att träna, träffa vänner och andra saker som gör dig glad och fyller på dina energidepåer. Men för de flesta innebär ett stressigt och krävande arbetsliv att de skär ner på de här sakerna först. Du orkar inte mycket när du kommer hem, inte träna, inte träffa vänner eller annat "krävande" utan soffan känns som det vettigaste valet. Det är här det blir fel, tar du bort gläjeämnen så blir du stressad över att du inte hinner med vänner, träning, barnen osv. Din energi fylls inte på och det blir en nedåtgående spiral.

Jag själv har haft galet mycket på jobbet under ett par veckor, sådant som slitit både fysiskt och psykist. Detsamma gäller för mannen och vi kommer hem urlakade. Vi lagar en god middag och pratar på ett tag, men sen är vi hlet slut och soffan lockar. Försöker få med en kvällspromenad i staden eller göra annat som inte får oss att hamna i soffan direkt då det gör oss ännu tröttare och viljan somna strax efter nio.

Igår vart jag ju påmind om vikten att göra saker, roliga saker. Så istället för att sega ihop så bestämde jag mig för att möta upp söta Helena och se på stand-up. Det var första gången vi träffades utanför bloggvärlden. Har kännt på mig att jag skulle gilla henne och visst stämde det! Träffade även några av hennes trevliga vänner som var med och hade en mycket trevlig kväll. Det är så underbart att gå på stand-up en vardagkväll, skratta så tårarna rinner (tack Adde Malmberg!) och träffa nya härliga människor! Visst är jag lite trött idag då det endast blev 5 timmars sömn inatt, men min energi fylldes på. Fysiskt något trött men psykiskt mycket piggare.

Nästa torsdag är bokad i kalendern - Golden Circle Comedy Club! Ett par timmars skratt med härliga människor, det är vardagslyx och vardagslyx är det jag gör bäst!


Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Stand-up

På väg ut genom dörren.

Ikväll blir det stand-up!


Ledig ledig ledig ...

Hörde den på radion i måndags på väg till jobbet.
Vi höjde ljudet och sjöng med.

Bästa låten just nu!



Ja, jag är något trött på jobbet just nu.


Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Stockholmskväll

Att promenera i Stockholm när mörkret gjort sitt intåg är vackert. En stad som lever i puls men samtidigt sover. Vackra byggnader, en del med kontorspersonal fortfarande där andra med matlagande familjer. Utsikt från en bro där lampor speglas i vattnet och löv som faller sakta mot marken. En varm hand i min.

Jag älskar mitt Stockholm!


Foto: Fotoakuten.se

Läs även andra bloggares tankar om , , ,


Tillbaka

Tillbaka på Svensk mark igår kväll, utmattad.
Det tar på krafterna att åka Viking Line en hel dag då det ska ätas, taxfree-besökas och ... ja inte så mycket mer än att försöka fördriva tiden. Det blir mycket kortspelande, bokläsande och mys i hytten.

Mannens mormor var bedårande. Lagade mat och fixade hela tiden. I början förstod vi inte alls varandra, hon pratade finska, jag svarade på svenska och de andra som förstod båda språken fnissade gott eftersom inget stämde. Men nu är jag en envis jävel som gillar att lära nytt, speciellt språk, så jag frågade om allt och upprepade många gånger. Efter två dagar där så kan jag säga en hel del maträtter, artighetsfraser, räkna till 999 (har glömt vad tusen heter) och en hel del annat smått och gott. Till och med mormor blev imponerad (och började då prata på med ännu mer finska). Känns som att jag fick en hel finskatermin intryckt på två dagar, det är så här man ska lära sig!

Staden var liten och jag har nog sett det mesta den har att erbjuda. Men jag längtar redan tillbaka, till mannens goa mormor, bastubad varje dag och det finska språket.


Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Muminland

Mannens mormor bor i Muminland, jag har ännu inte träffat henne men ikväll tar vi färjan dit. Hon bor i en mindre stad i Finland och pratar inte svenska eller engelska, finska är det som gäller. Mitt finska ordförråd består av mamma, titta, pannkakor, lördagskorv och ett mindre antal svordomar på finska...

Men med oss har vi svärmor och hennes man (som inte heller kan finska) så det blir hon som får översätta det mesta, mannen kan en del finska men det är svärmor jag får luta mig mot. Jag över mig på att säga "nej tack, inte mer, jag är mätt nu" för denna mormor ska vara lika glad i att laga mat som min mormor och då pratar vi matlagande nonstop.

Härligt ska det bli att träffa mannens mormor!




Läs även andra bloggares tankar om , , ,


Snö

0,1 grader.
Idag skrapades bilens vindruta.
Under frukosten på jobbet så ser vi hur det singlar ner snöflingor utanför.

Vintern är tydligen här, även om det bara är en liten början.
Det kommer dröja tills snön yr ner och stannar på marken.

Om man bortser från att det är månader och åter månader tills värmen kommer åter så är det ganska mysigt med snöflingor.

Ungefär den här tiden på året längtar jag till jul, eller snarare julstöket. Att göra julkort, slå in julklappar, baka pepparkakor och lussekatter, dricka varm choklad och glögg.
Men när julen är nära så har jag oftast tröttnat. Men nu, nu njuter jag av känslan och tänker beställa blossas årsglögg.


Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Sangria och havreflarn


Min helg:

Sangria
Tapas
Långa promenader bland höstlöv
Kärlek
Jobb i baren
House
Vila
Mer sangria
Havreflarn med vaniljkräm



Vad önskar man sig?

Idag önskar jag tid. Tid att kunna gå från jobbet kl. 15.

Håll tummarna!


Inbjudan

Igår hämtade jag ut ett svart paket.
I paketet fanns det en inbjudan till invigingen av "World Class Health Academy" på Nybrogatan i Stokholm.

Det utlovas uppträdande av legendarisk artist i deras vinterträdgård, champagne från Lanson (slurp!) och en hel del andra trevligheter.
De skickar även med ett träningskort som gäller där under 30 dagar, så i november finns det stor möjlighet att jag tränar där. Nice!



Höstglitter! Me like!

Läs även andra bloggares tankar om , , ,

Inglourious Basterds




Quentin Tarantino har gjort det igen!

Inglourious Basterds levde upp till förväntningarna. Så snyggt filmat och klippt. Tarantino-dialogerna är som vanligt underbara. Suveräna detaljer och musik som bädar in och förstärker det hela.

Tarantions filmer brukar flörta med andra filmer och även här finns det många referenser, tex så beter sig Hilter som i Chaplins komedi Diktatorn.
Brad Pitt är Tarantinos avdankade stjärna. Innan jag såg filmen så var jag något skeptisk till valet, men Brad gör rollen som Alda, ledaren av Inglourious Basterds, grymt bra!



Som alltid så visas allt lite för väl i Tarantinos filmer, så förbered dig på mycket blod, närbilder och saker som får dig att sätta popcornen i halsen, som vanligt med andra ord. 

Så tycker jag att du ska se den?
Gillar du Tarantions stil och tidigare verk så som Deathproof, ja då ska du absolut se den!
Om Tarantino inte gjort ett bra intyck på dig innan så är den här filmen inte för dig.



Läs även andra bloggares tankar om , , ,


RSS 2.0