Njutning

Inte så mycket datande nu.
Istället sol, bad i infinitypool med utsikt över hav och Dubais stora byggnader, shopping, gos med mysig baby och liten kille.

Hoppas ni har det bra i Sverige och får se solen.

Trött och lycklig

Helgen sprang förbi.
Jobbade och sov. Ett underbart möte på lördagen som satt en guldkant på hela helgen.

Nu hoppas jag kunna pricka av innan-ledighet-listan så jag kan gå från jobbet tidigt och börja semestern.

Måndag och fredag på samma gång!



18 timmar

För några veckor sedan lovade jag en vän att ta hennes pass i baren då hon ville åka till Thailand. Fredag och lördag. Just då verkade det som en bra idé, pengarna där är väl värt besväret och det är dessutom ganska kul att stå bakom baren igen.

Idag känns det inte lika kul. Dagen spenderas på mitt vanliga jobb á 8 timmar sedan direkt till krogen och ett barpass på 10 timmar under kvällen. 18 timmar på en dag är inte helt skönt.

Imorgon är det bara 6 timmar - skönt.

Men på med leendet och en massa skön rock, så håller jag mig nog vaken och glad till 03 inatt.


Hoppas ni får en underbar helg!


Läs även andra bloggares tankar om , ,




Vad saknas?

Om ett par dar åker vi till Dubai.
På frågan vad våra vänner vill att vi tar med från Sverige kom detta som svar:

Välling
Gröt (för bebis)
Marabou mjölkchoklad
Svenskt kaffe
Vin (går ej att köpa där utan licens, som är svårt att få och utbudet är sen klent)
Messmör
Idéer till middagarna :)

Om jag flyttade utomlands så är nog, förutom familjen, svensk mat som jag skulle sakna mest. Knäckebröd, kaviar, mjölkchoklad... Många av de bästa minnena är förknippade med mat. 

Vad skulle du sakna?


Läs även andra bloggares tankar om , ,






Nedräkning

Nedräkning till många händelser, roliga saker är på gång.

♥ Ett första möte på lördag...
♥ Möte med mäklare på måndag.
♥ Resa till Dubai på tisdag.
♥ Tjejmys med spa.
♥ Födelsedag för världens bästa pappa.
♥ Julmys.
♥ Nyår i vänners nya hus.
♥ Bröllopsplanering.

Återstoden av 2009 ser riktigt bra ut!
Kärlek, så mycket kärlek.


Läs även andra bloggares tankar om , ,



Godaste mellanmålet

Om ett par timmar står vi på scen i Filadelfiakyrkan med Charlott Pirelli och sjunger för fullt. Då behövs det fyllas på med energi hela dagen.

Godaste mellanmålet just nu är nyupptäckta Keso i smaken passionsfrukt/ananas blandat med ett hackat grönt äpple. Mums!



När vi var små fick vi alltid vanlig Keso med jordgubbssylt iblandat, mycket gott, och det är så jag trott att alla äter keso. När jag växte upp så inser jag att de flesta har ätit sin Keso mer matigt, med rivna morötter, avocado och annat nyttigt.

Nu har jag gärna en stor klick naturell Keso till ett gott bondbröd skivat med ruccola, tomat, honung, chevré och pinjenötter grillat i ugn. DET är gott!

Hur äter du Keso?


Blandband

Musik!

Idag är det en hel del Sahara Hotnights, The Destillers, Melissa Horn, La Roux, Kent, Lily Allen och Ken Ring som poppas på jobbet.

Spotify rules!


Flashmob

Idag var vi vitklädda, Gallerian, NK, Plattan, Centralstationen. 600 av oss. Sjungande.
Snart finns vi på en tv nära dig och förmodligen Youtube.

Betalar du din tv-avgift?




Att veta men inte få säga

Hemligt, jo jag tackar.

Ska nog söka upp ett forum där jag kan skrika ut den i anonymitet, för skrika det måste jag. Hemligheter är inte min grej.


Läs även andra bloggares tankar om ,



Årets julklapp

Handelns Utredningsinstitut utropar Spikmattan till årets julklapp.

Jag köpte min spikmatta för ett bra tag sedan efter att ha läs om den hemma hos mamma i en damtidning, då gick det endast att beställa den via nätet. Första gången gjorde piggarna ont och det kändes lite konstigt, men sedan var det kärlek. Det är så skönt att lägga sig på mattan och slumra till, jag hamnar i ett tillstånd som ligger mellan sömn och vakenhet. Mamma lånade hem den i en vecka och köpte sedan en egen. Mannen min ligger gärna en stund på mattan och fler vänner börjar prata om den.

Klart spikmattan ska vara årets julklapp. Det är uppfriskande att det inte är en dyr teknikpryl i år igen utan en julklapp som skänker hälsa och välmående. 

Jag köpte min från Shakti, de gör bra mattor och en del av bolagets vinst ska gå till att bygga ett barnhem i Himalaya och 10 kronor av vinsten på varje spikmatta går till ett barnhem i Indien.


Bild från http://www.shaktimattan.se/


Hoppas att ni får en fint inslagen spikmatta under granen i år, det är ni värda!



Läs även andra bloggares tankar om , ,




Vinterlandskap eller sommar och sol

Vigselringen blev färdig i förra veckan, den ligger nu där framför ögonen och suktar. När vi var hos guldsmeden så fann vi även ringen som skulle stå som grund till vigselringen och eftersom guldsmeden som skulle göra våra ringar var gravid och snart går på mammaledighet så fick hon även göra vigselringen direkt. Vacker är den, längar efter att få ha den på mitt finger, att få kalla mannen min för min man.

Planen var att vi skulle gifta oss på en klippa i skärgården i augusti, precis så som vi såg framför oss för två år sedan när vi ännu inte var vi på riktigt och ännu inte visste hur rätt vi skulle få i våra känslor och drömmar för varann. Men nu är det olika omständigheter som gör att vi funderar på att hålla bröllopet i februari eller mars, fortfarande i skärgården och förhoppningsvis på en klippa. Ett skärgårdslandskap inbäddat i snötäcke är om möjlig ännu vackrare än på sommaren, med det stora pluset att vi får ha ön mer för oss själva. Så nu letar vi efter ö, med bra restaurang och sovmöjligheter för våra gäster. Längtar!


Foto från http://www.pixgallery.com där du kan ladda ner gratis bilder till din blogg.


Läs även andra bloggares tankar om , ,




Glädjerus

Igår kväll så stod jag blan 900 glada människor och sjöng för glatta livet på genrepet inför höstens konsert med gospelkören. Blickar ut över sånär tomma läktare där det nästa gång kommer sitta 2000 personer. Folk ute på gatan hör att det är något på gång och kommer nyfiket in och sätter sig för att lyssna en stund. Det kom in två turister som storögt tittade på oss, kan tänka mig att det är något de kommer berätta om när de kommer hem.

Min syster har varit med i en kör i flera år, en riktigt duktig kör, och har älskat det. Jag är nybörjare på det här och inser nu vad det är hon älskat med kören. Det är sådan glädje, att få sjunga ut i stämmor med många andra, att skapa något maffigt och vackert. Det är friskvård om något det!

På lördag kommer ni hitta oss ute på stan ... mer kan jag inte säga, men ni kommer märka av det.


Läs även andra bloggares tankar om , ,




Förvirring

Sitter framför min dator och gnuggar mig i ögonen ... vänta nu ... det känns konstigt ...
Upptäcker att jag glömt sminka mig. Tänkte göra det efter frukosten imorse, men läste tidningen lite för länge och blev stressad, så jag glömde helt bort mig. 
Vår receptionist är även make-up artist så hon förbarmade sig över mig, nu ser jag piggare ut igen och redo för dagens möten.

Förra veckan var jag på väg ut genom dörren i sliten t-shirt utan bh, men kom på mig själv i sista stund. Kanske behöver jag mer sömn, tur att semestern är nära!



Läs även andra bloggares tankar om ,




Nedräkning

Om ca två veckor åker vi till våra vänner i Dubai.
En vecka med värmande sol, flipflop på fötterna, kjol och linne, svalkande bad i havet och tid med våra underbara vänner och deras söner.
När vi var där i våras så prickade vi in 4 regndagar (det regnar ca 6 dagar per år där...) så nu hoppas vi på sol hela veckan.

Det ska bli skönt att börja vintern med lite poolbadande och sollapande, för att sen förhoppningsvis se snö när vi kommer hem. Det är galet vad tiden springer fram, det känns som att julen är här i övermorgon. Snart dags att pyssla ihop julkort.

Idag blir det träning på lunchen och genrep med gospelkören på kvällen.
Idag blir det en bra start på veckan!


Läs även andra bloggares tankar om ,




Nakenskratt

Igår kväll trotsde vi regnet och begav oss till Golden Circle Comedy Club där vi mötte upp söta Helena, Åsa, Terese och några fler ickebloggande trevliga personer. Vi kom lite sent, så hann tyvärr inte prata så mycket med sällskapet, men det lär komma fler tillfällen.

Kvällens stjärna på scen var Johan Rheborg som levererade riktigt bra material, det märks att han är van att så där på scen. Han har varit en favorit sedan han gav oss Percy Nilegård i Nilecity. Flera av de andra komikerna var bra de med, men Johan rockade! Näckade gjorde han också...



Nästa torsdag bjuds det på Henrik Schyffert, Henrik Elmer och många fler begåvade komiker.
Showstart 21.00, kom dit och skratta med oss, vardagslyx!



Högt och lågt

Idag verkar det vara en dag av total lycka och stunden senare djupa dalar, förhoppningsvis är dalen inte så djup som den skulle kunna vara.

Jag väljer att fokuera på den lyckliga delen!

Med ett leende

Möter morgonen med ett leende, underbara härliga nya dag.

På vägen till jobbet står t-banan still och restiden blir den dubbla, men vad gör det när jag sen kliver ut på gatan och omges av snöflingor!
Nu sitter jag på kontoret med frukostmackan och en kopp hett te och tittar ut på snöflingorna som blir större och större. Bäst att passa på, i eftermddag ska det regna.


Läs även andra bloggares tankar om , ,




Recept

Nu ligger recepten från fredagens middag uppe på Middag hos oss.

♥ Kaneldoftande morotssoppa
♥ Kantarellrisotto med halloumi
♥ Mascarponekräm med bär


Läs även andra bloggares tankar om ,



Utmattad

Veckan som gick bjöd ju på en hel del kul så på söndags kvällen var jag helt slut.

Torsdags kvällen gick i glädjens tecken. Jag mötte upp fina HelenaGolden Circle Comedy Club där vi skålade i rödvin, skrattade så tårarna sprutade och mjölksyra hopades i magmusklerna. Kristoffer Appelquist var som väntat rolig men dagens överraskning var Austalieraren Al Pitcher som var sjukt rolig!


Al Pitcher drog upp Helena på scen att fota publiken.

Möjligheten är stor att jag finns på plats nästa vecka igen, då med Johan Rheborg och Fredrik T Olsson (som Helena pratar gott om) på scen.

På fredagen hade vi mina förra grannar över på middag, härligare människor får man leta efter.
Vad som serverades? - Kaneldoftande morotssoppa med fetaost till förrätt. Kantarellrisotto med stekt halloumi och mango/avocadosallad till varmrätt. Mascarponekräm med bär till efterrätt. Mums! Lägger upp recepten på Middag hos oss i inom ett par dagar.

Lördagen var kalas x 2 för mannens syster. Först lunch med familjen och sedan fest med vänner, supergod plockmat och fin filmvisning.

Söndag kalas igen men nu för bästa vännens son som fyllde 4 år. 9 barn fyllda med tårta och godis låter - mycket!

På kvällen var det popcorn och bio. Michael Jackson This is it!, jag log mig igenom 2 timmar av Michaels repetitioner. Han var utmärglad, sönderopererad och ... brilliant! Så mycket känsla för sin musik, kärlek till de som var med i produktionen och glädje trots hinder. Vilken mastodontproduktion konserterna hade varit, men jag tror inte han skulle orkat med 50 st om han nu fått chansen. Måste dock säga att största facinationen var Michaels dansmoves, fortfarande kung! Har du ännu inte köpt biljetter och om det finns biljetter över så tycker jag att du genast ska boka. Mäktig man och mäktig film - över mina förväntningar.

Nu är det måndag igen och denna vecka bjuder på en hel del trevligheter. Hoppas ni har haft en bra dag och får en ännu bättre vecka.



RSS 2.0